MG 1/100 astray blue frame progress....

Posted by kurojishi Rio On 10/31/2009 11:06:00 pm 1 comments

sebelah kaki astray yg bjaye disiapkan...

sendi kaki yg agak unik pada model ni memboleh kan kaki dibengkokkan melebihi 45darjah.


view bahagian belakang kaki
view keseluruhan bahagian kaki MG astray blue frame

Categories:

kelemahan PG00

Posted by kurojishi Rio On 10/28/2009 10:38:00 pm 0 comments

mengikut blog muchi guchi sekita,PG 00 yg akan dipasarkan tak lama lg mempunyai kelemahan yg boleh membuatkan peminat kecewa.

para modeler mungkin mengharap dapat melakukan pose seperti ini menggunakan PG00.

akan tetapi,mengikut blog tersebut,mount rack di kedua bahu 00 ini tidak boleh diangkat,membuatkan pose seperti gambar diatas adalah mustahil.

Categories:

PG 00 amazon diskaun 37%

Posted by kurojishi Rio On 10/28/2009 03:38:00 am 0 comments



amazon skang sdang buat jualan PG-oo raizer yg akan keluar bulan 11 nanti dengan diskaun 37%.
harga asal 26250yen diskaun menjadi 16533yen.bley jimat 9717 yen kalau pesan skarang.penghantaran akan dibuat selepas atau pada 25 november ini.

Categories:

MG 1/100 exia progress.....

Posted by kurojishi Rio On 10/27/2009 01:11:00 am 0 comments

MG exia...dah lame dah beli.tp baru de masa nak siapkan.tp proses lekat2 decal x buat g nih.

view part kaki exia master grade.rekaan yang membuatkan model yg simple nampak agak kompleks.


bahagian belakang part kaki MG exia.

GN drive utk model MG ni boleh menyala oo.nnt aku post gamba time dia nyala.

akhirnya siap gak exia.tp ni bru 80% nih.senjata x siap g.

GN sword dengan pedang warna silver macam pedang betul aa.

ni dia exia dgn GN sword

siap gak exia+GNsword+GNblade.tinggal proses decal n spray final coating jek.

Categories:

sampai akhirnye.

Posted by kurojishi Rio On 10/27/2009 01:04:00 am 0 comments

Akhirnye MG1/100 astray blue frame second revise ver aku sampai gak.cayak aa amazon..
tp x de mse g nak siapkan ni.bile yoyuu aku siapkan.ngehehe

part-part dan buku panduan
nilah muka depan kotak gundam ni.gamba nak macho je bak kate kawan aku...

Categories:

Gundam Unicorn

Posted by kurojishi Rio On 10/26/2009 01:56:00 am 0 comments

Gundam unicorn versi anime akhirnya akan menemui para peminat pada haru(musim bunga) 2010.

Categories:

PG 00 Raizer tunjuk muka!!!

Posted by kurojishi Rio On 10/25/2009 07:16:00 pm 0 comments

Inilah model sebenar PG-00 Raizer yang akan dipasarkan 28 november ini dengan harga 26,250Yen..







Categories:

1/144 HG OO Raizer+GN Sword III

Posted by kurojishi Rio On 10/25/2009 07:11:00 pm 0 comments






source:GUNDAM~past present future~




Categories:

Amazon dah mula bertindak!!

Posted by kurojishi Rio On 10/25/2009 07:07:00 pm 0 comments

yay!!akhirnye amazon dah mule pos gundam yang aku pesan bulan lepas.

MG astray blue frame.
x sabarnye nak tunggu bende tu sampai umah..hihi..kamon la!!!

Categories:

Gundam 00 special edition DVD&BLU-RAY

Posted by kurojishi Rio On 10/24/2009 09:16:00 pm 2 comments




機動戦士ガンダム00
スペシャルエディションⅠ ソレスタルビーイング


movie special edition yg bertajuk celestial being ini akan berada dipasaran pada 27 oktober 2009 dengan harga 6090yen untuk Blu-Ray dan 5040yen untuk DVD.
Selain itu,turut dipasarkan versi UMD untuk PSP dengan harga 1995yen.

Categories:

lagi paparan menarik tentang si macho

Posted by kurojishi Rio On 10/24/2009 06:02:00 pm 0 comments

MG Astray Blue Frame Second Revise Ver

Berikut merupakan maklumat-maklumat yang lebih terperinci mengenai MG astray baru ni.
Model ni dah mula dipasarkan dgn harga 5250 yen.mahal sket aa.tp macam berbaloi gak.



parts joiner yang memudahkan pergerakan untuk membuat posing.

marking yg lebih detail mengikut kreativiti sendri.




Categories:

waiting for MG-astray blue frame

Posted by kurojishi Rio On 10/24/2009 12:09:00 am 0 comments






























Dah pesan MG astray blue frame kat amazon awal oktober ari tu.tp sampai ari ni x smpai2 lg.
sbb hatsubai pon 24 ribulan.so,mngikut e mel drpd amazon tu,25-28 oktober bru dijangka sampai la.huh..hope worth the wait aa.

ni la gambarnye.macho x??

Categories:

Opening..

Posted by kurojishi Rio On 10/23/2009 01:21:00 am 0 comments

asalamualaikum,akhirnye bleh gak mule bt blog nih.dah lme dah plan nak bt tp sbb sibok je memanjang dulu nih,jd x de mse aa nak bt.skang nih dah yoyu sket leh aa mule2 bjinak2 ngan blogging.thehehe.yosh!!minna yoropppiku!!!!

aa berikut mrupakan OP song utk blog nih ek.
video
got this from kuraki fansub(so it's not mine)

Categories: